Ситні котлети з сочевиці і гороху

З сочевиці і гороху можна приготувати дуже смачні, ситні і пишні котлети, які ідеально підійдуть для повсякденного меню.

Інгредієнти

горох нут — половина склянки
сочевиця червона — половина склянки
салатний цибулю подрібнений — 1,5 столові ложки
морква — 1 середня
чилі-порошку — за бажанням
свіжий перець чилі — 1 шт., за бажанням
діжонської гірчиці — 1 столова ложка
куркума мелена — на смак
насіння льону — 1 столова ложка
сире куряче яйце велике — одна штука
морська сіль тонкомолота — за смаком
борошна — 1/4 склянки або більше

Як приготувати Ситні котлети з сочевиці і гороху

Хто б міг подумати, що в духовці можна приготувати дієтичні котлети з сочевиці нуту та гороху. Пробуємо! Рецепт нижче.

Покроковий рецепт

Горох нут і сочевицю гарненько промити і з вечора замочити в відфільтрованої прохолодній воді.

На наступний день промити ще раз горох і сочевицю, пересипати ці компоненти в каструлю і варити до готовності. Варіть до повної готовності і до випаровування рідини. Якщо рідина не випарувалася, злийте. Повинна вийде варена бобова суміш (без води).

Додати дрібненько нарізану цибулю, а також мелену куркуму, насіння льону і збите яйце, перемішати все гарненько.

Невелику моркву почистити, натерти на дрібній тертці, додати до фаршу». За бажанням можна додати порошку чилі та/або дрібно порізаного перцю чилі. Заправити за смаком сіллю і перцем. Все перемішати. При необхідності, якщо фарш рідке, додати борошна.

З приготованого сочевичного фаршу сформувати кульки, приплюснути, щоб вийшли невеликі овальні котлети.

Розігріти духовку до 180 градусів. Деко вистелити пергаментним папером і викласти на нього котлетки.

Запікати сочевичні котлети в духовці 10-12 хвилин. Потім котлети переверніть і запікайте ще 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими.

Дивіться також:  Ніжні биточки з тріски з кропом і пармезаном для дитячого меню

Гарячі пишні котлети з сочевиці і гороху, нуту смачно подавати з домашньою сметаною або з кисло-солодким соусом. Така котлетка прекрасне з булочкою до чаю. Приємного апетиту!