Смажені овочі, запечені в тесті

Інгредієнти

Баклажан — 1 маленький, крупно порізану
Яйця курячі — 1 шт.
Борошно — 1 склянка
Молоко — 1 1/4 склянки
Чебрець — 2 ст. л. свіжого листя чебрецю (або 2 ч. л. сушеного)
Цибуля червоний — 1 головка
Кабачок — 2 середніх
Болгарський перець — 1 шт. (червоний)
Болгарський перець — 1 шт. (білий)
Оливкова олія — 4 ст. л.
Сир пармезан — 2 ст. л. (тертого)
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Петрушка — 2-3 стебла

Як приготувати Смажені овочі, запечені в тесті

Інгредієнти розраховані на 6 порцій.

Покроковий рецепт

1

Замісити тісто: у мисці, змішайте яйця, борошно, молоко, чебрець, сіль і перець за смаком, збийте до отримання однорідної маси. Покладіть тісто в прохолодне місце, до запитання.

Покладіть нарізані баклажани в глибоку чашку, присипте сіллю, залиште на 10 хвилин (нехай піде гіркота). Гарненько промийте, окиньте на друшляк, висушіть на паперових рушниках. Розігрійте духовку до 200 C.

2

Наріжте кабачки, цибулю тонкими кільцями. Очистити перець від серцевини, крупно наріжте. Всі овочі викладіть у форму для запікання (у мене форма33 см х 25 см). Полийте зверху оливковою олією. Перемішайте руками, щоб всі овочі вкрилися маслом. Запікайте овочі в духовці близько 20 хвилин, поки вони злегка не підсмажаться.

3

Вийміть форму з овочами з духовки. Тісто збийте вінчиком. Залийте овочі тестом. Поверніть форму в духовку на 30-35 хвилин.

4

Тісто має зарум’яниться. Вийміть з духовки, присипте тертим сиром і зеленню. Дайте трохи охолонути. Перед подачею наріжте квадратиками. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Арабська пахлава (баклава) з фиасташками