Сніжки з кремом

Як приготувати Сніжки з кремом

Чудовий повітряний десерт — сніжки з кремом — приготувати не дуже складно. Потрібно 6 яєць, склянка цукру, 1 л молока, ложечка борошна (картопляного або пшеничного), терпіння і акуратність.

Білки збивають з половиною приготованого цукру до загустіння (білки краще спочатку охолодити і покласти в них трішки солі). Молоко має до цього часу закипіти в широкій каструлі. Потім вогонь потрібно зменшити, щоб молоко ледь кипіло. Інакше сніжки розсиплються.

Збиті білки набирають столовою ложкою і акуратно опускають у молоко. Одночасно в каструлі не повинно бути більше 4-5 сніжків. Кип’ятять їх 2 хвилини, після перевертають на іншу сторону. Ще через пару хвилин сніжки шумівкою викладають на сито, щоб скло молоко.

Коли всі сніжки будуть проварені і залишені остигати, потрібно з цукром збити жовтки, додавши в них борошно. Вилити суміш у тепле молоко і включити маленький вогонь. Помішувати масу рекомендується постійно, поки вона не загусне. Вогонь вимикають, крем остуджують.

Остиглий крем виливають на блюдо, зверху викладають сніжки. При подачі можна посипати страву тертим шоколадом.

Дивіться також:  Повітряний чізкейк