Соковита курочка з помідорами і кабачками в духовці

Час приготування: 1 година

Універсальний рецепт для будь-якого гарніру! Курочка виходить ніжна, овочі додають соковитості і аромату. Підійде для вечері у вузькому сімейному колі чи на свято.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Філе курячих грудок — 4 шт
Помідор середній — 2 шт
Невеликий кабачек — 1 шт
Сир — 200 гр
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
масло — 1 ст. ложка

Як приготувати Соковитий курочка з помідорами і кабачками в духовці

Таку курочку можна приготувати як у звичайний будній день, так і на свято! Рецепт нескладний, але досить смачний. Якщо ви любите соковиту, ароматну курочку, запечені овочі, розплавлений сир — цей рецепт для Вас. Гарнір підійде будь-який, в процесі випікання утворюється соус, яким можна його полити. А так як страва готується в духовці, у Вас залишиться час на інші справи.

Покроковий рецепт

1

Курячі грудки помити і висушити. Помідори помити, кабачек помити і почистити. Всі необхідні інгредієнти на фото.

2

Зробити у грудках надрізи, досить глибокі, але не наскрізні. Туди ми будемо вставляти часточки помідорів. За рахунок них курочка буде соковитою.

3

Помідори ріжемо середніми шматочками, щоб вони могли поміститися в розрізах грудок. Товщина приблизно 5 мм. Кабачек також ріжемо на невеликі шматочки, товщиною близько 7 мм

4

Сир нарізаємо пластинами з 3-5 мм, т. к. він буде 40 хвилин запікати в духовці. Це важливо, тертий сир занадто швидко розплавитися і може «підсохнути», а пластини остануться в ідеальному стані, трохи підрум’яняться! Але частина сиру натріть на тертці, щоб за 10 хвилин можна було посипати на порожні місця (куди сир не потрапив).

5

Часточки помідорів вставляємо в розрізи. Важливо, вставити часточки мяколью всередину. щоб всі соки вбирала курочка. Солимо й додаємо приправи на Ваш смак. І вже зараз можна включити духовку на 180 градусів, щоб вона розігрівалася.

6

На філе (або поруч, якщо дозволяє посуд) викладаємо кабачки. Вони виходять дуже ніжними, просто тануть у роті, тому рекомендується не шкодувати для них місця. Солити кабачки не варто, зверху буде сир, який сам по собі має солоністю.

7

Тепер викладаємо пластини сиру зверху, намагаємося максимально закрити всі інгредієнти, викладені до цього. І ставимо у вже розігріту духовку на 40 хвилин. У цей час можна пригтовить гарнір.

8

Готову страву можна відразу подавть на стіл. У процесі випікання утворюється підлива, яку можна полити Ваш гарнір. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Десерт для дітей з сиру з фруктами