Соковита смажена риба в клярі

Найпростіший кляр з кукурудзяного борошна й без яєць не переб’є смак риби, а додасть ніжну шкірку.

Інгредієнти

Риба будь-яка (хек, минтай, пангасіус) — 2 шт.
Кукурудзяне борошно — для кляру
Сіль, перець і спеції — за смаком
Олія — для смаження

Як приготувати Соковитий смажена риба в клярі

Що може бути простіше, ніж приготування смаженої риби. Страви з риби дуже багато, але незмінним фаворитом багатьох залишається саме смажена рибка.

Особливих секретів у її приготуванні я Вам не відкрию, єдиних нюанс, який я для себе відзначила і хочу поділитися з Вами це те, що риба повинні бути не розморожена до кінця, тобто не в кризі, але тримати щільно форму. Тоді вона буде дуже соковита всередині і з приємною скоринкою зовні. Це схоже на додавання дробленого льоду в чебуреки, хінкалі і пельмені, коли розкушуєш і витікає сік. Але рибці замороженої просто додасть м’якість і соковитість, також вона не розвалиться і буде тримати форму. Як кляру тільки використовуємо кукурудзяну муку, вона легше на відміну від пшеничного в поєднанні з яйцями і не вбирає в себе багато олії.

Покроковий рецепт


Рибу дістати з морозилки і дочекатися щоб підтанув лід, якщо вона в льодяної глазурі. До кінця не розморожуємо, повинна бути твердою. У мене хек, особливої чищення не вимагає тільки витягнути нутрощі, вони в замороженій рибі добре відстають. Плавці не обов’язково відрізати. І ріжемо на порційні шматки. У тарілку насипаємо кукурудзяне борошно, додаємо а неї сіль, перець, спеції і розмішуємо.

Розігріваємо сковороду з маслом, обвалюємо рибу в клярі і викладаємо смажитися на середньому вогні, як тільки кляр добре схопиться, накрити кришкою на пару хвилин, потім відкрити і перевернути на іншу сторону і виконати теж саме.

Дивіться також:  Минтай, в сметані з овочами


Це робимо для отримання скоринки і пропарюють рибу під кришкою,щоб зберегти соковитість.


Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів або до коханої гарніру. Приємного апетиту!