Соковиті баклажани тушковані в мультиварці

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

За даним рецептом легко і просто приготувати чудові баклажани на зиму.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
цибуля ріпчаста — 2 шт.
баклажани — 2 шт.
морква — 1-2 шт.
перець чорний мелений — щіпка
масло рослинне — 30мл
зелень — за смаком
перець червоний — за бажанням

Як приготувати Соковиті баклажани тушковані в мультиварці

Якщо ви віддаєте перевагу замінити стандартний гарнір соковитими, смачними, легкими баклажанами, цей рецепт саме для вас.

Мультиварка — кухонні помічниця, завдяки якій, овочі зберігають всі корисні властивості, виходять м’якими, в міру підсмаженою. Пам’ятайте, що блюдо можна як консервувати, так і вживати відразу після закінчення гасіння. Я буду готувати для двох, з цього, обмежуся кількома синеньких красенів.

Так само, це блюдо можна використовувати в якості холодної закуски або теплого салату.

Покроковий рецепт

1

Підготуємо овочі. Промиємо і очистимо від шкірки.

2


Баклажани наріжемо часточками, потім соломкою. Гарненько посолити і відставимо на годину в бік. Необхідно дати стекти рідини, щоб не було гіркоти.

3

Цибуля нашинкуем дрібними кубиками, моркву.

4

Дно мультиварки змастимо промасленим кулінарної пензлем. Встановимо режим «Випічка». По закінченню години, необхідно гарненько віджати баклажани. Засипаємо в чашу і обсмажуємо протягом 10-12 хвилин в колишньому режимі. Додаємо інші овочі, перемикаємо на режим «Гасіння» і тушкуємо баклажани з овочами протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.

5

Додаємо зелень і подаємо до столу. Це блюдо можна використовувати в якості холодної закуски або теплого салату.

Якщо ви вирішуєте закрити баклажани по даній рецептурі на зиму, то додайте 2 ст. л. оцту і загорніть в стерилізовані банки.

6

Приємного апетиту, харчуйтеся смачно і правильно, готуйте з душею!

Дивіться також:  Плов з куркумою