Солодке печиво з гарбузом Джек-ліхтар

Готуються таке печиво зовсім не складно: листкове тісто на швидку руку, проста начинка з гарбуза, і трохи фантазії. Ось і все, що потрібно, щоб на святковому столі з’явилися смачні «ліхтарики».

Інгредієнти

вершкове масло (маргарин) — 300 г для тіста
вода крижана — 200 г
яйце куряче — 1 шт.
борошно пшеничне — 500 г
оцет столовий — 1 столова ложка
сіль — 0,5 чайної ложки
гарбуз сира — 850 г для начинки
цукор — 160 г
вода — 200 г
кориця — 0,5 чайної ложки
лимон — 1 шт.
цукор — опціонально для посипання

Як приготувати Солодке печиво з гарбузом «Джек-ліхтар»

У ніч Хеллоуїна прийнято не тільки вбиратися, лякати друзів і тремтіти від страху самому, але і, звичайно, пригощати всіх смачними солодощами! «Солодкість або гидоту?» – говорить знаменита приказка цього свята. «Звичайно, солодкість!» – відповімо ми приготуємо чарівні печеньки з гарбузом у вигляді знаменитих ліхтариків Джека, з допомогою яких він освітлював собі шлях у непроглядній пітьмі.

Покроковий рецепт

Спочатку приготуємо листкове рубане тісто. Для цього масло необхідно порубати ножем з половиною борошна до утворення великої крихти. Яйце змішати з крижаною водою і сіллю. Влити в крихту частинами, акуратно перемішуючи і підсипаючи борошно.

Швидко зібрати тісто, сформувати кулю і упакувати в плівку. Відправити в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом займемося начинкою. Гарбуз необхідно потерти на дрібній тертці. Додати цукор, воду, корицю, цедру і сік лимона. Варити до розм’якшення гарбуза. Охолодити.

Тісто розкачати в пласт товщиною близько 0,5 див. Вирізати кружки діаметром приблизно 8 див. На половині гуртків вирізати «особи» майбутніх «ліхтариків». На іншу половину гуртків розкласти начинку. Накрити гуртками з отворами і скріпити краї виделкою. Злегка змочити зверху водою і посипати цукром.

Дивіться також:  Дієтичне вівсяне печиво без цукру з бананом

Випікати при температурі 180-200С в розігрітій духовці до готовності. Пиріжки повинні придбати золотистий відтінок. Подавати в холодному або гарячому вигляді.