Сьомга, запечена в тісті з сиром та шпинатом

Сьомга, запечена в тісті з сиром і шпинатом — начебто не складне блюдо, зате яке ефектне при подачі.

Інгредієнти

листя шпинату — 500гр
цибуля ріпчаста — 1 головка
сьомга або філе червоної риби — 500 гр
сіль — за смаком
блакитний сир або іншій — 200 гр
молоко — 150 гр
сіль — за смаком
цукор — 2 ст. ложки
яйце — 1 шт + 1 для змащування рулету
дріжджі — 30 гр
вершкове масло — 50 гр
борошно — 500 гр

Як приготувати Сьомга, запечена в тісті з сиром та шпинатом

Інгредієнти легко знайти в будь-якому супермаркеті. Використовувати можна будь-яку червону рибу. Сир, так само, можна використовувати на свій смак. Свіжий шпинат можна замінити на заморожений. Для яскравості смаку можна додати приправу для риби.

Покроковий рецепт

Займемося тестом. Змішаємо сіль, цукор, молоко і дріжджі, дамо цій суміші постояти 20-30 хвилин, накривши її рушником.

Повертаємося до тесту. Додаємо до молока 50 грам вершкового масла, 500 г борошна, яйце. Замішуємо тісто і даємо постояти 20 хвилин. Розкачуємо тісто.

Займемося начинкою. Шпинат промиваємо, нарізаємо і викладаємо на сковороду. Він дасть сік, тому тушкуємо.

Поки гаситься шпинат почистимо цибулю, дрібно ріжемо і закидаємо до шпинату. Продовжуємо тушкувати ще 5-10 хвилин. Остуджуємо суміш.

Розминаємо сир в тарілочці (в принципі, ви можете взяти будь-який сир, але добре з рибкою поєднується блакитний сир) виделкою, відкладаємо в сторону.

На середину тесту викладаємо половину суміші шпинату, потім викладаємо чавлений сир. Поверх сиру кладемо філе червоної риби, солимо її. Зверху на рибу викладаємо залишився шпинат.

Загортаємо рулет. Для цього вільного краю тесту надрежем смужками і заплітаємо тісто як косичку, до центру.

Дивіться також:  Судак, смажений з морквою

Рулет змащуємо збитим яйцем або молоком і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Перед подачею рулет з сьомгою слід трохи остудити. Приємного апетиту!