Стейк з яловичини

Соковиті, пряні і гостренькі стейки з яловичини.

Інгредієнти

Яловича вирізка — 500 гр.
Паприка — 2 ст. л.
Сіль — 2 ч. л. за смаком
Перець — 1 ч. л. за смаком
Розмарин — 2 ч. л.
Чилі — 5 гр. за смаком
Кальвадос — 50 мл (яблучне вино)

Як приготувати Стейк з яловичини

Стейк – ароматне рум’яне м’ясо, родзинка американської кухні. Таке блюдо дуже швидке в приготуванні і дуже легке. М’ясо виходить ароматним і дуже м’яким. Для яловичого стейка використовуйте вино або кальвадос, щоб пом’якшити волокна і зробити м’ясо значно м’якше. А виміряти температуру улюбленої прожарювання можна харчовим термометром. Подавайте ароматне м’ясо з рум’яною скоринкою з гірчичним соусом ткемалі або кетчупом.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для стейків. Гарненько вимити і яловичу вирізку зачистити: очистити від плівок і жив. За бажанням, нашаткувати перець чилі, якщо любите гостреньке.

Вирізку розрізати на стейки проти волокон, приблизно до 1,5-2 см в ширину.

Відбити м’ясо молоточком, щоб розбити м’ясні волокна і зробити яловичину більш м’якше, а також зберегти сік усередині м’яса.

Помістити стейки в посудину і замаринувати: додайте за смаком чорний перець, чебрець, базилік і шматочки чилі. Підбирайте спеції за власним смаком, які вам подобаються, а які ні. Добре підходить до м’яса чебрець, розмарин, кумін і ягоди ялівцю.

Додати до м’яса кальвадос — яблучний бренді. Якщо немає кальвадосу — яблучне вино або ж звичайне, виноградне. В такому випадку, використовуйте сухе вино червоних сортів. Вино потрібно для того, щоб пом’якшити м’ясо і прибрати запах яловичини. Мені найбільше в цих цілях подобається кальвадос. Можна також додавати соєвий соус або газовану мінеральну воду. Залишити стейки маринуватися приблизно на півгодини.

Дивіться також:  Свинячий шашлик на мінеральній воді

Посипати м’ясо паприкою, розмарином і відправити смажиться. Можна використовувати сковороду-гриль , а можна звичайну — на смак м’яса це ніяк не вплине.

На поверхня для смаження влити оливкову олію.

Помістити стейки в киплячу олію. Готувати м’ясо в залежності від товщини та величини шматків м’яса, і відповідно до тієї просмажуванням м’яса, яка вам подобається.

Легко перевірити готовність м’яса можна спеціальним термометром, який вимірює температуру всередині стейка. Я люблю medium, середню ступінь прожарювання близьку до сирого м’яса rare. Такий стейк обсмажується за 3 хвилини і температура всередині м’яса буде 60 градусів. Щоб приготувати повністю готове м’ясо — температура всередині стейка повинна бути 70 градусів.

Дати м’ясу відпочити протягом семи хвилин.

Розрізати м’ясо на шматочки і подавати до столу з улюбленим соусом. Приємного апетиту!