Стожки

Час приготування: 1 год 10 хв

Фарш можна брати будь за смаком і калорійності, в даному рецепті свинячий. Якщо потрібно зменшити калорійність, беремо курячий або з індички.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
фарш свинячий — 500 р.
батон — 200 р.
молоко — 100 мл
сіль — за смаком
перець — за смаком
картопля свіжий — 4 шт
сир твердий — 200г.
яйця варені — 3-4 шт
цибуля ріпчаста — 2 середні головки
часник — 1 зубчик

Як приготувати Стожки

Це блюдо підійде як для сімейного вечері, так і для святкового застілля. З 500 гр. фаршу виходить 8 штук.

Покроковий рецепт

1


Замочуємо батон в молоці. Варимо яйця, остуджуємо.

2

Чистимо і ріжемо дрібними шматочками цибулю і часник. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, додавши трохи олії.

3

Змішуємо фарш з размокшим батоном. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо.

4

З отриманого фаршу робимо круглі плоскі котлетки, робимо в середині кожної невелике поглиблення.

5

Викладаємо зверху підсмажену цибулю і часник.

6

Потім терті на тертці варені яйця.

7

Картоплю чистимо, натираємо на тертці, віджимаємо, трохи солимо і укладаємо зверху.

8

Останній шар — тертий сир. Якщо фарш не жирний, можна зверху помазати майонезом або сметаною. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 50. Готуємо на помірному вогні.

9

Готові стожки викладаємо на тарілку, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Стейк «Як в ресторані»