Строганов з курячого філе і бекону

Ніжна курочка з печерицями, тушкована в сметані

Інгредієнти

куряче філе — 200 г
печериці — 150 г
сметана — 120 мл
прянощі — за списком

Як приготувати Строганов з курячого філе і бекону

З курки, нежирного бекону і прянощів можна приготувати строганов за оригінальним рецептом.
Інгредієнти:
– мелена паприка солодка (чверть чайної ложки);

– пластини нежирного бекону (дві штуки);

– високоякісне борошно пшеничне просеянная (23 р);

– куряче філе без шкіри (дві штуки);

– печериці (150 г)

– густа домашня сметана (120 мл);

– ріпчаста цибуля (одна штука);

– міцний курячий бульйон (195 мл);

– сіль (на смак);

– великі часточки часнику очищені (дві штуки);

– перець чорний середнього помелу (за смаком).

Процес приготування:
Дуже дрібно порубати цибулю, попередньо очищений від лушпиння, потім у великій кількості води промити куряче філе, злегка його підсушити, нарізати тонкими смужками.

Підготовлену велику сковороду поставити на плиту, додати пластини бекону і при періодичному помішуванні обсмажувати їх до того моменту, поки вони не придбають світло-коричневий відтінок і не стануть хрусткими.

Перекласти обсмажені пластини бекону і розкришити їх. Далі у ту у ту ж сковороду викласти порізані гриби і шматочки курячого філе, обсмажувати їх у утворився жирі.

Хвилин через сім додати рубаний лук, при періодичному помішуванні обсмажувати його з курячим м’ясом до рум’яного кольору, далі необхідно насипати всі спеції і влити достатню кількість бульйону. Ще раз все ретельно перемішати.

Потім готувати компоненти під кришкою приблизно десять хвилин на слабкому вогні.

Всі обсмажені компоненти перекласти зі сковороди у велику товстостінну каструлю, додати суміш з борошна і сметани.

Перемішати все і готувати строганов на слабкому вогні протягом двох хвилин під кришкою, потім присипати приготоване блюдо подрібненим беконом і подавати до столу.

Дивіться також:  Ажурні млинці фаршировані мясною начинкою

Покроковий рецепт

.