Суп томатний з квасолею

Інгредієнти для томатного супу прості і доступні, м’ясо можна не використовувати , замінивши його овочевим відваром.

Інгредієнти

Свенина — 400 г
Квасоля — 100 г
Булгур — 3 ст. л
Картопля — 1 шт
Морква — 150 г
Сіль — 1 ч. л
Перець запашний мелений — 1 г
Перець горошком — 4 шт
Лавровий лист — 1 шт
Масло рослинне — 30 г
Сік томатний — 1 стакан

Як приготувати томатний Суп з квасолею

Суп по цьому рецепту, я завжди готую, як тільки настануть холоди, він дуже густий і ситний, як перше гарний на обід, в холодні осінні дні. У його склад входить квасоля і булгур, а в них маса корисних речовин. Булгур дуже багатий фолієвою кислотою, яка корисна для майбутніх матусь, вітаміни групи Д, РР, Е, мікро елементами. Червона квасоля у свою чергу в два рази калорійніший, ніж біла, багата вуглеводами, жирами і білками. Для супу її потрібно підготувати заздалегідь – замочити в холодній воді на 6 – 10 годин, якщо в приміщенні тепло то поміняйте воду кілька разів, щоб боби не прокисли.

Покроковий рецепт

Для приготування 6 — 7 порцій я використовую:

Перше, що потрібно зробити, це поставити отвариваться підготовлене м’ясо – розморозити, якщо потрібно, промити і залити холодною водою. Дати закипіти і зняти шум, варимо на повільному вогні. Прозорість бульйону нам особливо не важлива тому, що ми використовуємо кольорові бобові, і вони забарвлять воду.

Після 20 хвилин варіння додамо квасолю, сорт, який був у мене, довго вариться.

Булгур смачний у супах і гарнірах. Перед відварюванням рекомендую обсмажити на вершковому маслечко, смак готової крупи розкриється, стане більш виражений і насичений.

Дивіться також:  Індійський курячий суп з кукурудзою

Далі очистимо й наріжемо всі овочі, цибулю — дрібними кубиками, моркву – так само, картопля – середнім.

Потім все просто, обсмажимо овочі, спочатку цибулька, за ним морквину, коли наші овочі стануть повністю м’якими, заллємо їх томатним соком. Частина томату повинна увариться, на це піде приблизно 15 – 20 хвилин.

М’ясо вже готове, дістаємо його, охолоджуємо, розбираємо і повертаємо в каструлю, нехай закипить кілька хвилин .

Саме час додати в киплячий бульйон, обсмажений булгур, через 5 — 7 хвилин картоплю, а коли він стане м’яким, томатно – овочеву заправу, варимо ще 5 хвилин.

Все, пробуємо на сіль, якщо всього вистачає, накриваємо на стіл. Подавайте гарячим.