Свиняча шия, запечена в цитрусово-цибульному соусі

Інгредієнти

Свиняча шийка — 1,2 кг
Ріпчаста цибуля — 3 головки
Часник — 3-5 зубчиків
Сік апельсиновий — 250 мл (2 апельсина)
Сік лайма — 30 мл (1 лайм)
Приправа — 1 столова ложка (насіння гірчиці, паприка, кмин)
Рослинна олія — 2 столові ложки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Свиняча шия, запечена в цитрусово-цибульному соусі

Покроковий рецепт

Вичавити сік апельсина і лайма.

Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати.

На рослинному маслі посмажити до прозорості цибулю і часник (на слабкому вогні близько 5 хвилин). Додати приправу для м’яса (або свої улюблені спеції), сіль, свіжовичавлений апельсиновий сік і сік лайма. Суміш закип’ятити, зняти з вогню.

М’ясо посолити з усіх боків, викласти у вогнетривку форму. Вилити у форму цитрусово-цибульний соус.

Запікати м’ясо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшити температуру в духовці до 180 градусів і запікати до готовності приблизно 1-1,5 години (потрібно заглядати іноді в духовку і поливати м’ясо соусом з форми для утворення рум’яної скоринки).

Готовність м’яса можна перевірити, зробивши глибокий надріз ножем в середині шматка. Якщо соку немає, ви пересушили м’ясо, якщо сік прозорий м’ясо готове до вживання, якщо сік рожевий – запікайте ще. Моє м’ясо ще не готове, сік рожевий (див. фотографію). Якщо м’ясо почне горіти, накрийте його пергаментним папером і продовжуйте випікати.

М’яса дати трохи відпочити (достатньо 10 хвилин). Нарізати свинячу шию скибочками, подавати обов’язково з цитрусово-цибульним соусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Турецький салат з булгуру