Тефтелі з вершково-томатною підливою, в духовці

М’ясні тефтелі — відмінне блюдо. Смачне і ситне, особливо з соусом. Їх можна приготувати не тільки на сковороді, але і в духовці.

Інгредієнти

М’ясний фарш (яловичина+свинина) — 600 гр.
Рис — 1/3 ст.
Картопля (середній) — 1 шт.
Цибуля ріпчаста (великий) — 1 шт.
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Яйце куряче — 1 шт.
Олія — для змащування форми
Для соусу
Томатна паста — 1 / 2 ст. л.
Сметана — 2 ст. л.
Вода — 2 ст.
Борошно — 1 ст. л. з горбом
Спеції — за смаком
Рослинна олія — 2 ст. л.
Зелень — за бажанням

Як приготувати Тефтелі з вершково-томатною підливою, в духовці

М’ясний фарш краще готувати з яловичини і жирної свинини, при цьому другий повинно бути значно менше ніж першої. Щоб тефтелі вийшли м’якими і соковитими, потрібно додавати трохи картоплі. Часник додається за бажанням.

Покроковий рецепт

У м’ясний фарш додати перемелений на м’ясорубці картоплю і цибулю. Посипати сіль і перець.

Рис відварити до напівготовності і додати до м’яса. Розбити яйце і вимісити фарш.

З фаршу зліпити тюфтельки, розміром з тенісний м’яч. Укласти їх на рясно змащений маслом деко і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура — 200 градусів.

Для приготування соусу взяти склянку прохолодної води, всипати борошно і спеції, добре перемішати.


Влити рідину в сковороду з розігрітим маслом. Покласти томатну пасту і сметану. Помішуючи, тримати на вогні.

Перемішати соус і додати подрібнену зелень. Проварити соус 3 хвилини.

Покласти готові тефтелі і згасити під кришкою ще 5 хвилин.

Готові тефтелі. Подавати до столу з гарніром.

Дивіться також:  Тефтелі по-грецьки в овочевому соусі