М’ясні тефтелі — відмінне блюдо. Смачне і ситне, особливо з соусом. Їх можна приготувати не тільки на сковороді, але і в духовці.
Інгредієнти
М’ясний фарш (яловичина+свинина) — 600 гр. | |
Рис — 1/3 ст. | |
Картопля (середній) — 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста (великий) — 1 шт. | |
Сіль — за смаком | |
Перець чорний мелений — за смаком | |
Яйце куряче — 1 шт. | |
Олія — для змащування форми | |
Для соусу | |
Томатна паста — 1 / 2 ст. л. | |
Сметана — 2 ст. л. | |
Вода — 2 ст. | |
Борошно — 1 ст. л. з горбом | |
Спеції — за смаком | |
Рослинна олія — 2 ст. л. | |
Зелень — за бажанням |
М’ясний фарш краще готувати з яловичини і жирної свинини, при цьому другий повинно бути значно менше ніж першої. Щоб тефтелі вийшли м’якими і соковитими, потрібно додавати трохи картоплі. Часник додається за бажанням.
Покроковий рецепт
У м’ясний фарш додати перемелений на м’ясорубці картоплю і цибулю. Посипати сіль і перець.
Рис відварити до напівготовності і додати до м’яса. Розбити яйце і вимісити фарш.
З фаршу зліпити тюфтельки, розміром з тенісний м’яч. Укласти їх на рясно змащений маслом деко і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура — 200 градусів.
Для приготування соусу взяти склянку прохолодної води, всипати борошно і спеції, добре перемішати.
Влити рідину в сковороду з розігрітим маслом. Покласти томатну пасту і сметану. Помішуючи, тримати на вогні.
Перемішати соус і додати подрібнену зелень. Проварити соус 3 хвилини.
Покласти готові тефтелі і згасити під кришкою ще 5 хвилин.
Готові тефтелі. Подавати до столу з гарніром.