Телятина в білому вині з морквою і чорносливом

Вишукане м’ясне блюдо з телятини в білому вині рекомендується подавати з гарніром з розсипчастого ароматного рису.

Інгредієнти

біле сухе вино — 200 мл
суміш сушених прованських трав — за смаком
прянощі для яловичини (для м’яса) — за бажанням
рафінована олія рослинна будь — 50 мл
теляча вирізка — 700 г
великий чорнослив без кісточок — 60г
морква — 80 г
лавровий лист — за смаком
солодкий цибуля — 1 головка
мелений перець рожевий — 4 г
сіль харчова — за смаком

Як приготувати Телятина в білому вині з морквою і чорносливом

Страва з телячої вирізки виходить напрочуд смачним завдяки білому вину, яке додає м’ясу вишуканий аромат і насичений, пікантний смак.

Покроковий рецепт

Обсушити на рушник ретельно промиту телячу вирізку, як тільки вона підсохне, її необхідно нарізати кубиками, після цього від лушпиння очистити солодкий цибулю і нашаткувати тоненько його.

Промиту моркву почистити і нарізати її не дуже товстими кружальцями, далі промити у великій кількості теплої води чорнослив. Можна цілком використовувати, можна нарізати їх четвертинками.

У підготовлену глибоку сковорідку викласти нарізану телячу вирізку і обсмажити її в розігрітому маслі до легкого рум’яного відтінку на сильному вогні.

Далі додати в сковороду нашатковану солодкий цибулю і нарізану моркву, при частому помішуванні обсмажувати всі інгредієнти ще дві хвилини.

Додати в сковороду пару лаврових листків, а також нарізані сухофрукти, влити необхідну кількість вина. Гасити телятину з вищепереліченими овочами хвилин десять.

Потім насипати рожевий перець і сушені пряні трави. Ретельно перемішати овочі і телятину і готувати їх ще десять хвилин під кришкою, потім подавати приготоване м’ясне блюдо з рисом.

Дивіться також:  Свинячий шашлик в маринаді з лука