Теплий салат «Спогад про Таїланді»

Час приготування: 1 година

Простий у приготуванні, дуже смачний, поживний і разом з цим малокалорійний салат готується протягом півгодини, для його приготування необхідно куряче філе, баклажани, болгарський перець, морко

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Куряче філе (або філе індички) — 450 гр
Баклажани — 300 гр
Болгарський перець — 250 гр
Цибуля — 1-2 штуки
Морква — 1-2 штуки
Помідори — 3 штуки
Часник — 3-4 зубчики
Зелень (петрушка або кріп) — 30 гр
Соєвий соус — 3 столові ложки
Сіль, перець — за смаком
Сік лимона — 1 столова ложка
Оливкова олія — 1 столова ложка
Мед — 1 чайна ложка
Гірчиця в зернах — 1 чайна ложка
Рослинна олія для смаження — 6 столових ложок
Рисовий оцет — 1 столова ложка
Цукор — 1 чайна ложка
Кунжут — 2 столові ложки

Як приготувати Теплий салат «Спогад про Таїланді»

Коли хочеться додати трохи пікантності в повсякденне меню або доповнити асортимент святкових частувань можна зробити легкий салат з овочів і курки «Спогад про Таїланді», який нерідко можна зустріти в ресторанах цієї екзотичної країни.

Покроковий рецепт

1


Нарізати цибулю півкільцями, скласти в глибоку тарілку, додати цукор і оцет, залити невеликою кількістю окропу. Щоб вода покрила цибулю. Маринувати 20 хвилин.

2

Куряче філе вимити, нарізати невеликими смужками і обсмажити в олії на середньому вогні протягом 12-15 хвилин, додати дві столові ложки соєвого соусу, добре перемішати і протушкувати ще 5 хвилин, поперчити в кінці. Скласти все в ємність для змішування всіх складових страви.

3


Нарізати баклажани і перець соломкою і обсмажити протягом 15 хвилин в сковороді на олії, в кінці (приблизно за пару хвилин до готовності), посолити і поперчити. Приєднати до м’яса.

4

Нарізати моркву соломкою, обсмажити до золотистого кольору, додати помідори (їх в свою чергу нарізати кубиками). Тушкувати 15 хвилин. І так само додати до раніше приготованим продуктів.

5


Змішати всі продукти, додати зелень і кунжут, подрібнений часник заправити соусом (змішати 1 столову ложку соєвого соусу, мед, лимонний сік і гірчицю). Салат подавати теплим. Можна викласти салат в човники з болгарського перцю.

Дивіться також:  Салат морквяний з волоськими горішками і гранатовими зернами