Торт Моцарт є популярним у всьому світі, завдяки своєму вишуканому поєднанню кількох смаків. Ключову роль відіграють ніжні і м’які коржі, шоколадний мус і яблука в карамелі.
Інгредієнти
Для тіста: | |
вершкове масло – 200 грам | |
цукрова пудра – 50 грам | |
кориця – одна чайна ложка | |
яєчні жовтки – 2 шт. | |
ром – три столові ложки | |
мигдаль – 30 грам | |
пшеничне борошно – 200 грам | |
разрыхрытель тесту – четверта частина чайної ложки | |
сіль – щіпка | |
Для мусу: | |
яблуко – 1 шт. | |
вершкове масло – 15 грам для карамелізації яблук | |
ром – 1 чайна ложка для карамелізації яблук | |
чорний шоколад – пів плитки – 250 грам | |
вершки – 70 мл | |
яєчні білки – 6 шт. | |
цукрова пудра – 20+40 грам яблук і шоколадного мусу | |
Для прикраси торта: | |
яблуко – 1 шт. | |
лимонний сік – трохи | |
кориця – 2 палички | |
какао порошок – 2-3 столові ложки | |
шоколадна крихта – пів плитки можна більше |