Торт «Пяна вишня» з шоколадною глазурю

Торт «Пяна вишня» з шоколадною глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Звичайно є багато варіантів приготування знаменитого торта “П’яна вишня”. Я дуже хочу поділиться саме своїм перевіреним рецептом, яким користуюся вже давно.

Інгредієнти

Для бісквіта:
яйця – 3 шт.
цукор – 1/3 склянки
соняшникова олія – 1/2 склянки
порошкоподібний какао – пара столових ложок
розпушувач для тіста – 1 упаковка
сіль – буквально на кінчику ножа або ложки
харчова сода – 2 щіпки
кефір або йогурт – 1/2 склянки з будь-яким відсотком жирності і без додавання фруктів і ягід
борошно з пшениці – 1/2 склянки
Для начинки:
вишня – 2,5 склянки необхідно видалити кісточки
цукровий пісок – 1 їдальня ложка для вишні, якщо вона кисла
коньяк/горілка – 1/2 склянки/чарка
згущене молоко – 1 банка 2 ст. ложки відкласти для прикраси
масло вершкове – 1 упаковка
Для глазурі:
вершки – 120-150 мл з середнім відсотком жирності (вистачить і 15-ти %)
чорний шоколад – 1,5 плитки
масло вершкове – 1 столова ложка
цукор – по смаку і потреби, якщо шоколад гіркий
згущене молоко – 2 столові ложки для нанесення малюнка

Як приготувати Торт «П’яна вишня» з шоколадною глазур’ю