Традиційний рецепт варених раків

Традиційний рецепт варених раків, стати в нагоді в скарбничці рецептів кожної господині!

Інгредієнти

раки — 2 кг
лимон — 2 шт.
кріп — за смаком
сіль — 3 ст. л.

Як приготувати Традиційний рецепт варених раків

Варені раки під чашку ароматного, пінного пива! Що може бути цікавіше, ніж процес оброблення раків. До кінця жовтня, коли сезон раків плавно підходить до завершення, на нашому столі дивовижні страви з варених раків практично щодня. Сьогодні я розповім, як правильно варити раків, адже технологій приготування величезна кількість.

Покроковий рецепт

Після того, як ви придбали або наловили раків, їх потрібно відправити в холодну проточну воду і замочити на кілька годин. Якщо ви плануєте варити раків в молоці, то для цього потрібно замочити в молоці. Завдяки молоку, м’ясо ставати ще більш ніжним і соковитим.

Так як раків варять тільки живими, їх варто обережно промити. Увага! Будьте обережні! Тримайте ссавця міцно за спинку.

Ставимо воду на плиту і доводимо до кипіння. Раків варять в пиві, молоці, розсолі і навіть квасі.
Солимо воду, яка тільки що скипіла. Солити слід виходячи з пропорцій 1 столова ложка на літр води.

Відправляємо раків один за іншим у вируючу воду. Варяться ласощі від 15 до 40 хвилин, в залежності від їх розміру. Наша страва буде готове через 25 хвилин. Важливо! Перевірене м’ясо досить жорстке, сухе, не забувайте про час.

Додаємо кріп і лимон.

Після того, як зелені раки стали яскраво-червоними, можна вимикати газ і накрити кришкою. Дамо постояти в готовому розсолі хвилин 10-15.

Немає нічого простіше і ніжніше рачиного м’яса. Процес варіння не доставляє особливих труднощів і клопотів, а результат просто вражаючий. Зберіть сім’ю за великим столом, насолоджуючись смаком традиційного рецепту — вареним раками! Приємного апетиту.

Дивіться також:  Свинячий паштет з курячої грудкою і грибами