Ціле рибне філе, запечене зі спаржею

Дивовижний рецепт рибного філе з ароматною сирною скоринкою і овочами – страва гідний всіх похвал. Рекомендуємо сьогодні зайнятися його приготуванням.

Інгредієнти

філе риби — близько 700-800 г
сік лимона — 20 мл
майонез — 2 столові ложки
діжонська гірчиця — 1 чайна ложка
тертий сир пармезан — 1/4 склянки
оливкова олія — 1 столова ложка
спеції для риби, сіль — за смаком
спаржа — 300 г

Як приготувати Ціле рибне філе, запечене зі спаржею

Думаю, цей рецепт цілого рибного філе та спаржі чудовий. Подавати таку страву можна і на звану вечерю і до сімейного обіду.

Покроковий рецепт

Філе риби можна запекти цілком, а можна нарізати порційно. Я запікаю цілком. Отже, промийте і обсушіть філе риби. Збризніть соком лимона.

Змішайте майонез і діжонську гірчицю в маленькій мисці. Додайте прянощі/спеції, перемішайте.

Філе викладіть на деко, вистелений фольгою і змащений маслом. Змастіть сумішшю верх риби. Присипте сиром пармезан зверху і злегка натисніть, щоб він прилип.

Спаржу промийте, обріжте кінці. Покладіть спаржу на деко і збризніть оливковою олією, посипте прянощами. Струсніть щипцями або руками спаржу, щоб масло і прянощі обтягнули спаржу з усіх боків. Розкладіть її на деко навколо рибного філе.

Надішліть запікати страву на 25-35 хвилин у духовку, розігріту до 170 градусів. Якщо ви боїтеся, що риба підгорить, накрийте її фольгою. За 5 хвилин до закінчення готування фольгу зняти і запікати рибу ще 5 хвилин або до рум’яного кольору.

*Риба запікається швидко, не передержите її, інакше вона буде сухою.

Подаємо блюдо гарячим. Перед подачею присипте січеною зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Юшка з голови товстолобика