Турецький салат з булгуру

Інгредієнти

Булгур — 2 чашки (крупа з пшениці)
Томатна паста — 1 ст. л.
Вода — 2 склянки окропу
Оливкова олія — 1/3 склянки
Сік лимона — сік 1 лимона
Наршараб — 2 ст. л. (гранатовий соус)
Цибуля ріпчаста — 1/4 чашки (нарізаного)
Петрушка — 1 склянка (дрібно нарізана)
М’ята — 1/2 склянки (нарізаної)
Цибуля зелена — 1/4 чашки (нарізаного)
Червоний перець — щіпка (за бажанням)
Сіль —
Листя салату —

Як приготувати Турецький салат з булгуру

Ароматний салат з тонким вишуканим смаком.
Кількість інгредієнтів розрахована на 4-6 порцій.

Покроковий рецепт

1

Булгур висипати в миску, залити киплячою водою (так, щоб приховувало). Закрити миску кришкою (щільно), залишити на 20 хвилин. Через 20 хвилин булгур вбере в себе всю воду і стане розсипчастим і готовим до вживання.

2

Додати томатну пасту і перець. Гарненько перемішати. Додати оливкову олію, лимонний сік, гранатовий соус.

3

Зелень подрібнити.

4

Додати нарізану цибулю і зелень. Перемішати.

5

Заправити подрібненим червоним перцем і сіллю за смаком. Подавати з листям салату.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Дієтичний люля-кебаб