Тушкована картопля з баклажанами і яловичиною

Сьогодні в нашому меню смачна та ситна тушкована картопля. Картопляні бульби доповнені соковитими шматочками яловичини, баклажанами, солодким болгарським перцем, морквою і цибулею. Поєднання цих інгредієнтів, приготованих в глибокій сковороді, дасть вам можливість смачно і ситно пообідати.

Інгредієнти

Яловичина — 350 гр м’якоть
Масло рослинне — 40 мл
Морква — 1 штука
Цибуля ріпчаста — 1 штука
Баклажан — 1 штука
Перець солодкий болгарський — 1 штука
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
Картопля — 5-6 штук

Як приготувати Тушкована картопля з баклажанами і яловичиною

Основним інгредієнтом пропонованого страви є картопля. Цей популярний і затребуваний багатьма хозяюшками продукт харчування чудово «сусідить» в стравах з багатьма компонентами. Ось і в нашому рецепті присутній яловичина, баклажани і інші овочі. Щоб смачно загасити картоплю, ми використовували глибоку сковороду, але для реалізації рецепта цілком підійде сотейник або відповідна каструля. Крім сковороди для гасіння картоплі з баклажанами і яловичиною потрібно підготувати обробну дошку, гострий ножик, лопатку для перемішування інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Реалізацію рецепта тушкованої картоплі починаємо з підготовки м’ясного інгредієнта – яловичини. Використовуємо м’якоть якісної яловичини. М’ясо промиваємо під холодною проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, перекладаємо на обробну дошку. Гострим ножиком яловичину нарізаємо на невеликі шматочки однакового розміру. Паралельно ставимо сковороду на плиту, в яку заливаємо олію. Продукт нагріваємо. У гаряче масло кладемо шматочки яловичини. Бажано вогонь виставити максимально, щоб м’ясні шматочки під час смаження покрилися кіркою. Цей спосіб дозволить надалі шматочків яловичини «не размохриться» під час гасіння з іншими інгредієнтами.

Поки наша яловичина для тушкованої картоплі підсмажується на сковороді, підготуємо інші інгредієнти. Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Морква для страви наріжемо соломкою. Можна вибрати і іншу форму: колечками, полуколечками, брусочками або ж просто натерти. Цибулю треба рубати. Викладаємо овочеву нарізку з моркви і цибулі до м’ясних шматочках на сковороду.

Дивіться також:  Гарнір – повітряне картопляне пюре без грудочок

Наступний інгредієнт – середнього розміру баклажана. Пропонуємо його очистити від шкірки, оскільки часто зустрічається сорт баклажан, у якого вона гірчить. Якщо вам хочеться, щоб у страві баклажани були з кожуркой, то рекомендується витримати його в солоній воді мінімум 45 хвилин. Очищений баклажани нарізаємо довільними шматочками. Переправляємо подрібнений баклажан на сковороду до інгредієнтів.

Очищаємо солодкий болгарський перець від насіннєвої коробочки. Нарізаємо перець на смужки. Перекладаємо нарізку з перцю на сковороду. Продовжуємо тушкувати яловичину з овочами.

За цей час підготуємо основний продукт страви – картоплю. Добротні, не зіпсовані бульби очищаємо, нарізаємо на скибочки. Викладаємо картоплю до шматочків м’яса і овочів на сковороду.

Інгредієнти приправляємо спеціями і сіллю. Вливаємо на сковороду кип’ячену воду так, щоб вона вкрила картоплю наполовину. Сковороду накриваємо кришкою, тушкуємо інгредієнти близько 40-45 хвилин на малому вогні.

Смачна тушкована картопля з яловичиною, баклажанами і овочами готова! Готову страву з картоплі при подачі на стіл присипаємо посіченою свіжої зеленню (за бажанням). Приємної трапези!