Тушкована курка з рисом і овочами

Рис прекрасний дієтичний продукт. Він відмінно поєднується з будь-якими м’ясними, рибними, овочевими стравами.

Інгредієнти

курка — 200 гр
рис — 200 гр
перець болгарський — 2 шт
кукурудза консервована — 3 столові ложки
консервований горошик — 3 столові ложки
сіль — за смаком
рослинне масло — для смаження

Як приготувати Тушкована курка з рисом і овочами

Рис з куркою овочами прекрасно підійде людям дотримуються дієти. Це страви стане відмінним вибором до сімейного вечері. Рис з куркою низкоколорийное блюдо, але в той же час дуже поживне. У його складі багатий вітамінний комплекс, практично всі вітаміни групи В, амінокислоти, лецитин, органічні з’єднання і багато інших.

Для його приготування потрібні найпростіші інгредієнти: курка, рис, болгарський перець, консервовані горошок і кукурудза. Готується нашу страву на звичайній сковороді. За часом приготування займає не більше години. За вартістю страва виходить дуже бюджетним, але в той же час смачним і поживним.

Покроковий рецепт

Курку ретельно вимиємо і разрежем на шматки. Розмір шматків залежить від того, які частини тушки ви візьмете. У мене крила і спинна частина.

Викладаємо курку на розігріту сковороду. Смажимо її на рослинному маслі близько 10 хвилин.



Рис добре промиваємо і викладаємо до курки. Додаємо води, вона повинна повністю приховати рис. Його я використовую довгозерний пропарений. Він готується швидше, ніж звичайний і не розварюється. Тушкуємо курку з рисом 20-25 хвилин. Обов’язково під закритою кришкою.

У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і нарізаємо кубиками розміром близько 1 сантиметра.

До рису додаємо консервовану кукурудзу, горошок, болгарський перець і сіль. Все добре перемішуємо. Тушкуємо з закритою кришкою 5-7 хвилин.

Рис з куркою і овочами готовий. Викладаємо в порційне блюдо. Прикрашаємо листям салату. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Відбивна грудка під шубкою