Тушковану яловиче серце

Час приготування: 1 ч. 50 хв.

Яловиче серце субпродукт вищої категорії.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Яловиче серце — 500 гр
Картопля — 400-500 гр
Морква — 2
Болгарський перець — 2
Цибуля — 1
Петрушка — 5-6 гілочок
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Соняшникова олія — 100-150 мл

Як приготувати Тушковану яловиче серце

Приготувати м’яке, ніжне яловиче серце не складно. Головне дотримуватися кількох порад, які допоможуть вам у приготуванні. 1. Тривале варіння на повільному вогні. Точний час варіння сказати важко, це залежить в основному від віку тварини. 2. Вимочування у холодній воді або молоці. На ніч кладуть добре вимите серце у воду або молоко, трохи посоливши. 3. Відбиваємо молоточком з двох сторін ( попередньо нарізані шматочки). Багато господинь відмовляються від цього субпродукту посилаючись на його жорсткість і труднощі в приготуванні. А даремно, в яловичому серце міститься дуже багато заліза, вітамінів групи В, магній, кальцій і т,д. Поступається в користь лише чистої яловичині.

Покроковий рецепт

1

1. Підготуємо серце,ретельно промиваємо, очищаємо від клапанів і згустків крові. Заздалегідь вимочуємо перед готуванням в холодній підсоленій воді (мінімум на 3 години). Потім, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в каструлю, заливаємо 500 мл води і варимо 50-60 хв на повільному вогні.

2


2. Заздалегідь підготовлені, очищені овочі нарізаємо (бажано побільше).

3

3. Довариваем серце на сильному вогні, поки не википить рідина що залишилася. Підливаємо масло, перекладаємо овочі, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо 5-8 хвилин. Потім заливаємо 1 склянку води (250 мл). Тушкуємо на повільному вогні до повної готовності.

4


4. Посипаємо зеленню. Страва готова! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тушковані баклажани з часником і помідорами