Ванільно-вишневий соус-крем до десертів

Час приготування: 30 хвилин

Цей солодкий і дуже ароматний соус з вишні з насиченим ванільним ароматом можна використовувати як просочення для бісквітів, а також в якості відмінного доповнення до млинців або пишним оладушкам.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
незбиране молоко — 260 мл
свіжа добірна вишня — 340
тростинний цукор — пісок- 6 ст. ложок
картопляний крохмаль — 2 ч. ложки з гіркою
кип’ячена прохолодна вода — 160 мл
загусник соусу з ванільним ароматом — 1 пакетик

Як приготувати Ванільно-вишневий соус-крем до десертів

Ванільно-вишневий солодкий соус-крем, приготований на молоці можна використовувати як просочення для бісквітів і тортів, а також в якості відмінного доповнення до млинців або пишним оладушкам.

Покроковий рецепт

1

Спочатку слід зайнятися приготуванням ванільного густого соусу, а для цього загусник насипати в миску середнього розміру, додати злегка підігріте молоко, потім збити ці компоненти міксером на низькій швидкості.

2

Збивати ванільно-молочний соус до тих пір, поки він не стане дуже густим і повітряним, після цього видалити з промитих ягід кісточки акуратно. Пересипати вишню в невелику каструлю, збити гарненько блендером, додати половину порції кип’яченої води, продовжити процес збивання вишневої суміші.

3

Поставити каструлю зі збитою вишневої сумішшю на вогонь, насипати цукровий пісок, влити ванільно-молочний соус, перемішати. Залишилася воду додати в посуд з крохмалем, все перемішати до повної однорідності, крохмальну суміш перелити в каструльку зі збитою вишнею.

4

При постійному помішуванні варити ванільно-вишневий соус деякий час, причому, дуже важливо стежити потім, щоб він не підгорів. Як тільки вишневий солодкий соус стане густим, остудити його і використовувати для приготування будь-яких десертів або як доповнення до оладок або млинчиків.

Дивіться також:  Мяка карамель-крем