Вареники з картоплею

Неймовірно просто, але, на жаль, не швидко.

Інгредієнти

Пешничная борошно — 600 гр.
Гаряча вода — 200 мл
Соняшникова олія — 2 ст. л.
Картопля — 8-10 шт.
Сіль — щіпка

Як приготувати Вареники з картоплею

Вареники страву на всі часи! Кількість інгредієнтів мінімальне, готувати простіше простого! Звичайно, зараз на прилавках магазинів різних видів вареників безліч, але всі вони не принесуть такого задоволення, як вареники. Той факт, що ці вареники приготував ти сам, надає їм особливий смак.

Покроковий рецепт

Картоплю почистити, помити, довільно порізати, відварити.


У борошно додати соняшникову олію, поступово вливати гарячу воду, замішувати тісто.

Готове тісто повинно бути м’яким, не липнути до рук.


Відварену картоплю потовкти, можна додати вершкового масла.


Тісто розкачати, вирізати кружечки, кожен кружечок, за необхідності, теж трохи розкачати. Викласти на нього начинку, загорнути, краї защипнути.


Налити в каструлю воду, довести до кипіння, трохи підсолити і додати пару столових ложок соняшникової олії (щоб вареники не злипалися). У киплячу воду опустити вареники, злегка перешкодити, не сильно, інакше вареники можна зламати! Варити до тих пір, поки вони не почнуть спливати.

Коли вареники спливуть, вимкнути газ, злити воду. За бажанням можна додати сметану або обсмажити вареники на сковороді з цибулею. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Ліниві вареники з сиру з апельсиновим смаком