Вареники з картоплею

Час приготування: 50 хвилин

Українські вареники з картоплею.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Яйця курячі — 1 шт.
Сіль — 1,5 г\л
Борошно — 3 склянки
Вода — 1 стакан
Зелень — за смаком
Рослинна олія — 1 столова ложка
Картопля — 6 штук
Вершкове масло — 35 гр

Як приготувати Вареники з картоплею

Самий складний і трудомісткий момент в процесі приготування вареників займає ліплення, час витрачений на цю процедуру в процес готування ми не включили, але при наявності певної вправності можна вкластися в пів години. Зате вийде набагато смачніше і цікавіше готових напівфабрикатів.

Покроковий рецепт

1


В першу чергу, займемося приготуванням тіста, для наших вареників. Для цього нам знадобиться одне куряче яйце пів чайної ложки солі, 3 склянки борошна, столова ложка рослинної олії і склянку окропу.
Змішуємо яйце, пів чайної ложки солі, в емальованому посуді, за допомогою вилки до однорідної маси.

2



Додаємо в отриману суміш 3 склянки борошна і столову ложку соняшникової олії. Ретельно перемішуємо ложкою до отримання однорідної консистенції, виходить багато маленьких грудочок.

3


Вливаємо в цю суміш склянку окропу, перемішуємо ложкою, потім вимішуємо руками. Можливо, доведеться додати трохи борошна, якщо раптом тісто вийшло трохи рідким. Скачуємо отримало тісто в грудку, і залишаємо на 15,20 хвилин, йому треба трохи відпочити.

4

Картопля очищаємо від шкірки, і кладемо в киплячу, солону воду(1 чайна ложка солі)

5

Зливаємо воду, додаємо вершкове масло (можна додати спеції за смаком) і товчемо в пюре. Начинка готова.

6


Розкачуємо тісто в тонкий пласт, за допомогою качалки.
Нарізаємо кружечками діаметром 5 — 7 см, по перевазі розміру вареників. В якості інструменту для вирізки заготовок скористаємося склянкою відповідного діаметру.

7


Викладаємо пюре в отримані заготовки, і акуратно склеюємо краю. Для більшої важливості можна пройтися виделкою по краю, виходить міцніше, і набагато симпатичніше. Готові Вареники! Готові вироби викладаємо на обробну дошку або піднос і відправляємо в морозилку на 10 15 хвилин. Тепер вареники не злипнуться між собою, можна перекласти в пакет і відправити на зберігання, і обов’язково спробувати кінцевий продукт.

8



Варимо в киплячій воді до тих пір, поки не спливуть, і ще хвилин 5, що б тісто проварилося до кінця. Викладаємо на тарілку, додаємо зелень, і як же без сметани.

9

Так само в якості начинки можна використовувати сир, вишню, та й багато чого іншого, все обмежується рамками вашої фантазії і сумісністю продуктів.

Дивіться також:  Вареники з начинкою з сиру