Відкритий картопляний пиріг з житнім борошном

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Легкий у приготуванні незвичайний і корисний пиріг.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
яйця — 2 шт
молоко — 1/2 ст
борошно пшенична — 1/2 ст
борошно житнє — 1/2 ст
сода — 1/2 ч. ложки
сіль, цукор — за смаком
картопля — 3 шт
цибуля — 1 шт
масло рослинне — 2 ст. ложки
зелень кропу — за смаком
майонез — 1 ч. ложка
сметана — 1 ч. мложка
маргарин — 50 гр

Як приготувати Відкритий картопляний пиріг з житнім борошном

Цей рецепт зацікавить усіх, кому не рекомендована пшеничне борошно і картопляне пюре,а також усіх, хто цікавиться здоровим харчуванням. Пиріг готується легко ,виходить смачним і корисним.

Покроковий рецепт

1


Яйця змішати з молоком,додати соду, погасити її оцтом 3%. Додати по щіпці солі і цукру.

2


Додати пшеничне борошно, перемішати, потім житнє борошно, перемішати.

3

У тісто додати рослинне масло, перемішати.

4



Я користуюся для випічки важкої бабусиної формою, тому її змащую маргарином, присипаю трохи борошном. Можна використовувати сучасні форми, і обійтися без змащення. У форму вилити тісто рівним шаром.

5

Цибулю нарізати півкільцями і викласти на тісто.

6


Картоплю нарізати, посолити, посипати зеленню кропу, додати майонез і сметану і все перемішати. Викласти на тісто рівним шаром.Відправляємо в розігріту духовку на 1 годину.Ну ось і все, через годину наш пиріг готовий.

Дивіться також:  Локшина домашня — тісто