Вінегрет

Простий і смачний салат, який підходить для вегетаріанців і любителів класичних радянських страв!

Інгредієнти

Картопля — 2 штуки
Буряк — 1 штука
Морква — 2 штуки
Цибуля ріпчаста — 1 головка В моєму випадку половина великої
Огірки солоні — 250-300 гр.
Зелений горошок — 200 гр.
Олія соняшникова — 2 столові ложки
Сіль — за смаком

Як приготувати Вінегрет

Цікавий факт — рецепт вінегрету зазнав історичні зміни з дореволюційних часів: раніше інгредієнти входило не тільки м’ясо птиці або риби, але і варене яйце. В якості заправки використовували суміш рослинного масла, оцту, перцю або соус з гірчиці.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні інгредієнти.

Готуємо необхідне: картоплю і моркву миємо (не чистимо) — ставимо варитися окремо від буряків.
Буряк моєму (не чистимо) — варимо окремо від інших овочів.
Важливо не переварити, щоб при перемішуванні салат зберіг свій вигляд.
По готовності: очищаємо овочі від шкірки.

Ріжемо моркву, картоплю і буряк-кубиками середньої величини.

Ріжемо цибулю і солоні огірки кубиками трохи менше.

Змішуємо овочі і зелений горошок.
Солимо, заправляємо олією (можна замінити на оливкова або рослинне, але мені подобається смак насіння), перемішуємо.
Наше блюдо готове, Bon Appétit!

Дивіться також:  Картопля печена з печерицями