Яблучна шарлотка

Яблучна шарлотка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Яблучна шарлотка

Сучасна шарлотка має безліч версій свого походження. Всі вони свідчать про те, що десерт був придуманий в Англії. Одне припущення свідчить, що назва пішла від англійського – charlyt (страва зі збитих яєць з цукром і молоком). Інше ж про Георга III і заздрість до смачним выпечкам французів. Він доручив своєму кухареві придумати вишукане блюдо, нітрохи не уступає «суперникам». Натхнення він отримав від прекрасної дружини на ім’я Шарлотта, звідси і назва. Третя, сама романтична ідея на тему, звідки взявся цей пиріг, стала історія юного пекаря, який був пристрасно закоханий у дівчину. Ім’я їй було, звичайно ж, Шарлотта.

Рецепт найшвидшою і не менш смачною шарлотки дуже простий. 3 добірних яйця кімнатної температури збиваємо до пишної маси разом з цукром або цукровою пудрою. Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. У форму, змащену маслом, нарізаємо очищені від шкірки яблука. Зверху виливаємо наше тісто і ставимо випікатися в прогрітий до 190 градусів духовку на півгодини. Потім виймаємо наш рум’яний пиріг. Нарізаємо на порційні шматки і подаємо з гарячим чаєм.

Настійно рекомендуємо спробувати цей простий десерт з цікавою історією.