Яловича печінка з яблуками і цибулею

Час приготування: 30 хвилин

Яловичу печінку потрібно вміти готувати, тоді вона виходить дуже смачною. З кальвадосом смак печінка виходить досить «цікаву» і ніжною.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
печінка яловича — 400 г
дрібні цибулинки — 2 шт.
кисле яблуко — 2 шт.
масло рослинне — 1-2 ст. л.
сіль, перець — за смаком
кальвадос — дві чарки

Як приготувати Яловича печінка з яблуками і цибулею

Приготувати яловичу печінку не так -то й складно! Обсмажити і згасити з цибулею, яблучками і фламбировать для більшого аромату і смаку.
*Кальвадос — це яблучна горілка.

Покроковий рецепт

1

1. Печінку ретельно промивають і замочують у молоці на кілька годин, щоб гіркота пішла. Потім видаляють наявні пленочки і ріжуть великими шматками.

2

2. Цибулинки очищають і промивають, ріжуть кільцями.

3

3. Печінка витягують з молока, солять і обсмажують на розжареній олії на сковороді з обох сторін. Смажити не слід довго, лише для рум’яності, так як вона може стати жорсткою.

4

4. До печінки закидають цибульні кільця і смажать 1-2 хвилини.

5

5. У яблук вирізати серединку, нарізають кільцями і закидають до цибулі. Знову ж смажать хвилини 2.

6

6. Далі починається найцікавіше — вміст сковорідки поливають теплим кальвадосом і підпалюють, потім накривають кришкою і готувати на слабкому вогні 8-10 хвилин.

7

7. Перед подаванням страву перчать за смаком. Як гарнір можна відварити овочі або приготувати розсипчастий рис.

Дивіться також:  Яєчня «Асорті»