Юшка з форелі (голова і хвіст)

Юшка з форелі (голова і хвіст) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Юшка з форелі (голова і хвіст)

Наваристим супом з форелі можна нагодувати велику компанію. Так само він хороший для сімейного обіду. Якщо при варінні додати трохи крупи, то вуха вийде більш ситної.

– 1 голова і хвіст форелі,
– 3 картоплі,
– половина моркви,
– 1 цибулина,
– 3 лаврових листочка,
– сіль за смаком,
– перець горошком за смаком,
– трохи петрушки для подачі,
– колечко лимона за смаком.

Голову і хвіст ретельно промиваємо, видаляємо зябра і зчищають луску. Укладаємо в об’ємну каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Цибулину і моркву очищаємо, нарізаємо великими шматками (половину цибулини залишаємо осторонь). Додаємо овочі в каструлю до риби. З бульйону знімаємо пінку. Варимо протягом 30 хвилин.

Відварну голову і хвіст форелі виймаємо з каструлі в миску. Рибний бульйон проціджуємо і розбавляємо. Бульйон виходить дуже жирним, тому його потрібно розбавляти кип’яченою водою.

Картоплю миємо, чистимо нарізаємо маленькими кубиками. Подрібнюємо половину очищеної цибулини. Додаємо овочі в бульйон і варимо до напівготовності.

З риби відокремлюємо м’ясо, опускаємо в суп, приправляємо спеціями. Варимо юшку на маленькому вогні до готовності.

Розкладаємо юшку з порційним чашках. Подаємо з кружальцями лимона і подрібненою петрушкою.