Закуска з буряка, фарширована овочами і грибами

Час приготування: 40 хвилин

Смачна і оригінальна закуска.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
свіжа рубана зелень — на смак
відварений буряк велика — чотири штуки
подрібнений перець чорний — на свій смак
відварна морква не дуже велика — одна штука
сіль — на смак
ароматне масло рослинне — на свій смак
— червоний салатний цибуля не дуже великий — дві головки
свіжі печериці — чотири штуки
консервована кукурудза — на свій смак
горошок зелений консервований — на свій смак
довгозерний рис — 160 г

Як приготувати Закуска з буряка, фарширована овочами і грибами

Ця легка закуска виходить дивовижно смачною, а готувати її можна не тільки до святкового, але і до пісного столу.

Покроковий рецепт

1

У шкірці цілком відварити до м’якості добре промиту буряк, потім підготувати ще одну каструлю і в ній закип’ятити відфільтровану воду, насипати рис довгозерний і варити до повної готовності.

2

Очистити від шкірки всі варені коренеплоди, потім видалити у цих овочів таку кількість м’якоті, щоб у підсумку з плодів отримали ємності, що нагадують стаканчики з не дуже товстими стінками.

3

Що стосується бурякової м’якоті, то її слід перекласти в окрему мисочку, так як вона знадобиться для фарширування, потім підготувати сковорідку, в неї прогріти ароматне масло. Поки воно прогрівається, варену моркву почистити і дрібно нарізати її, порізати подрібніше цибулю, потім ці овочі разом з горошком перекласти в сковорідку і в маслі до м’якості обсмажити при постійному помішуванні.

4

У сковорідку з пасерованими овочами додати відварений довгозерний рис, а також дрібно нарізані печериці, приправити всі ці компоненти перчиком, трохи посолити, перемішати і продовжити процес смаження.

5

Перекласти в стаканчики з буряка рис з обсмаженими овочами і грибами, потім збити цукрову м’якоть і викласти її зверху на рисову начинку, поставити фаршировані плоди хвилин на тридцять в духову шафу і при середній температурі запікати.

Дивіться також:  Булгур з печерицями