Запечена риба з печерицями по-французьки

Час приготування: 40 хвилин

З грибів і філе будь-якої риби можна приготувати таку страву у вихідні для своєї сім’ї.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
гриби будь-які, наприклад печериці — 200 гр.
філе будь-якої риби — 500 гр.
сметана — одна невелика штука
цибуля ріпчаста — одна головка
лимонний сік — одна столова ложка
дезодорована олія — на свій розсуд
сіль — на свій розсуд
спеції на свій смак
борошно — одна щіпка

Як приготувати Запечена риба з печерицями по-французьки

Основні інгредієнти в даному блюді — це рибне філе (яке вам подобається), гриби, цибулю і сметанка.

Покроковий рецепт

1

Добре печериці промити і нарізати їх дуже тонкими пластинками, а цибулю потрібно нашаткувати півкільцями.

2

Нагріти глибоку сковороду, попередньо змащену маслом і обсмажити ці інгредієнти на слабкому вогні.

3

Далі, потрібно змішати з борошном сметану, посолити, поперчити. Додати цю суміш до обсмаженою печерицям, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні близько двох хвилин.

4

Потім необхідно нарізати філе будь-якої риби порційними шматочками, посолити і поперчити, обов’язково скропити лимонним соком і покласти в заздалегідь змащену маслом форму.

5

Після цього викласти обсмажену суміш з печериць і цибулі в сметанному соусі в форму з рибою. Добре розрівняти і поставити в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів і запікати приблизно 20-25 хвилин на слабкому вогні.

6

По закінченні вищевказаного часу дістати приготовану рибу з грибами по-французьки з духовки. Викласти на блюдо, присипати рубаною зеленню і в гарячому вигляді негайно подавати до столу.

Дивіться також:  Яловичий язик, запечений з маслинами в горщику