Запечена телятина «Скаллопини» з печерицями

Час приготування: 1 година

Телятина дуже смачне м’ясо. Приготувати його досить просто: можна посмажити, згасити, запекти, відварити. А можна скористатися цим рецептом і зробити телятину з грибами.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
телятини — півкіло
печериць — близько 250 г
сиру — 200 г
молока — склянка
мелені сухарі — для панірування
борошно — 2 ст. л.
свинячий жир — для смаження
сіль — за смаком

Як приготувати Запечена телятина «Скаллопини» з печерицями

Дуже цікава назва у рецепту, але виявляється все просто. Скалопини — це просто маленькі эсклопы (зазвичай з телятини). Які обсмажують, а потім доводять до повної готовності в духовці або тушкують на плиті з підливою, завдяки чому м’ясо дуже соковите.

Покроковий рецепт

1

1. Телятину промивають, ріжуть невеликими шматками, відбивають, панірують у сухарях і смажать на свинячому жирі.

2

2. Гриби очищають, ріжуть невеликими скибочками.

3

3. Окремо прогрівають у сотейнику жир, засипають борошно. Коли борошно потемніє, вливають гаряче молоко, ретельно помішуючи. Масу кип’ятять і солять.

4

4. Беруть вогнетривке блюдо, викладають шматочки телятини, далі – підготовлені гриби.

5

5. Залити все соусом, посипають сиром, запікають до готовності при температурі 180 градусів.

6

6. Готову телятину подають гарячою. Таке блюдо не потребує гарнірі, так як подається з грибами.

Дивіться також:  Свинина, маринована в соєвому соусі і зеленому луці