Запечена в духовці скумбрія з прянощами

Час приготування: 50 хвилин

Найпростіший рецепт скумбрії, запеченої в духовці. Виходить дуже смачно і швидко готується.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Скумбрія — 1 шт
суміш перців — за смаком
сіль — за смаком
олія соняшникова — 1 ст. л

Як приготувати Запечена в духовці скумбрія з прянощами

Скумбрія — корисна і смачна риба. Найпростіший спосіб її приготування — запекти в духовці. Це абсолютно безпрограшна блюдо: приготувати його може навіть новачок в кулінарії. Сама по собі риба має насичений смак, а в поєднанні з найпростішими спеціями, такими як суміш перців і кардамон, перетворюється на вишукану страву.

Покроковий рецепт

1


Скумбрія можна купити свіжу, щоб не витрачати час на разморозку. Якщо ж такої можливості немає, то для того, щоб прискорити разморозку, опустіть рибу в ємність з водою кімнатної температури або з теплою. Коли риба буде готова до оброблення, відріжте голову (якщо купували цілісну рибу), далі зробіть надріз вздовж всієї черевної порожнини і вийміть всі нутрощі. Після цього під проточною водою гарненько промийте скумбрію з усіх боків.

2


Після того, як раба буде підготовлена, слід зробити поперечні надрізи з обох сторін. Робимо надрізи не до кінця, тобто, не полосуем черевну частину на клаптики. Ті, хто любить страви з кислинкою, можуть надалі заправити в них часточки лимона і запікати разом з ним. Але наш рецепт спрощений, так і лимон не кожному подобається, тому тут вже на розсуд кожного.

3


Приготуємо мелену суміш перців і коріандр. Змішуємо суміш з сіллю і обмазуємо в міру (як на фото) скумбрію з обох сторін, присипаючи спеції і в надрізи, зроблені раніше.

4



Скумбрію заправляємо ложкою соняшникової олії і закриваємо у фольгу, але не щільно, а так, щоб у фользі залишався ще повітря. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 35 хвилин рибу можна витягувати, страва готова. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Солодкі тости по-бельгійськи