Запечені баклажани з картоплею і сиром

Час приготування: 40 хвилин

Це блюдо можна використовувати як самостійне або як гарнір. Подавати гарячим.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Картопля — 6-7 шт.
Баклажани — 2 шт.
Цибуля — 2 шт.
Помідори — 4 шт.
Часник — 8 зубчиків
Корінь імбиру — 50 гр.
Масло рослинне — 2-3 столові ложки
Кмин — 0,5 чайної ложки
Зіра — 0,5 чайної ложки
Коріандр цілий — 1 чайна ложка
Кориця — 1/4 чайної ложки
Майонез — 3 столові ложки
Перець чорний мелений — 1 чайна ложка
Куркума — 0,5 чайної ложки
Сир твердий — 150 гр.
Сіль — за смаком

Як приготувати Запечені баклажани з картоплею і сиром

Запечені баклажани дуже смачну страву, а ще і з картоплею — просто супер.

Покроковий рецепт

1

Підготувати всі інгредієнти.

2

Картоплю порізати кружальцями і відварити.

3

Баклажани порізати кружальцями і запекти в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.

4

Цибулю дрібно порізати.

5

Обсмажити цибулю в олії до золотистого кольору.

6

Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.

7

Видавити через землянку 4 зубчики часнику до імбиру.

8

Додати часник і імбир до цибулі і обсмажити близько хвилини.

9

Кмин, зіру, корицю, куркуму, коріандр змішати і додати в сковороду. Обсмажити все близько хвилини.

10

Помідори порізати кружальцями.

11

Додати помідори в сковороду і все разом обсмажити близько 3 хвилин.

12

Що залишився часник видавити через землянку і змішати з перцем, майонезом і 50 г тертого сиру.

13

У форму для запікання викласти шарами картоплю, потім помідори з цибулею.

14

Викласти печені баклажани.

15

Змастити баклажани часниковою сумішшю.

16

Посипати зверху тертим сиром і поставити запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

17

Блюдо готове.

Дивіться також:  Куряче філе під сирно-овочевий «шубкою»