Запечені гриби з гречкою по-монастирськи

Час приготування: 1 година

Просте пісне страву з гречаної крупи з грибочками і прянощами.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
гречаної крупи — 1,5 склянки очищеної
грибів (шитаке або інших) — 200 г свіжих
ріпчастої цибулі (можна з пір’ям) — одна невелика головка
соняшникової олії — чверть склянки
часник, крупно порізану — 1-2 зубчики
сіль — за смаком
перець чорний — за смаком
Для заправки:
бальзамічного оцту — 2 столові ложки
свіжого лимонного соку — 2 столові ложки
темного соєвого соусу — 1 столова ложка
свіжий мелений перець — за смаком
кропу — 1 пучок

Як приготувати Запечені гриби з гречкою по-монастирськи

Це блюдо можна рекомендувати як до розвантажувальним дням, так і для пісного столу. Воно просто в приготуванні і має недорогий набір продуктів. Рекомендований набір продуктів з розрахунку на 4 порції:

Покроковий рецепт

1

Спосіб приготування
Крупу промити, трохи протримати в гарячій воді і відварити до напівготовності.

2

Промиті і вимочені в підсоленій воді гриби нарізати тонкими пластинками.

3

У сковороді трохи підсмажити на олії крупно порізаний часник з пластинками грибів. Приправити сіллю і чорним меленим перцем.

4

У глибоку форму викласти відварену крупи, зверху – обсмажених грибів з часником. Залити вміст кип’яченою водою, від його верхнього рівня на 1-1,5 см.

5

Поставити форму з вмістом в розігріту до 180°C духовку і готувати від 10 до 15 хвилин.

6

Поки запікається гречка з грибами приготувати заправку. Інгредієнти для заправки закинути в блендер і подрібнити. Ріпчасту цибулю почистити і порізати кільцями. Обдати цибулю окропом, потім влити воду.

7

У порційні тарілки розкласти гречку з грибами, посипати цибулею і полити зеленої кропової заправкою. При бажанні можна подати сметану.

Дивіться також:  Молочна гречана каша з бананом і ягодами