Запечений картопляний салат зі спаржею та шпинатом

Запечений картопляний салат зі спаржею та шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Запечену картопляний салат зі спаржею та шпинатом

Фолієва кислота необхідна для імунної та кровоносної системи, а так само для зростання.Тільки в декількох продуктах харчування, вона існує у великих кількостях. Крім того, вона чутливо реагує на нагрів і швидко розчиняється під час промивки водою. З цим рецептом ви отримуєте додаткову порцію фолієвої кислоти на тарілці.Це дуже смачно і здорово освіжає!

Інгредієнти для чотирьох порцій

500 г зеленої спаржі
500 г картоплі
1 невеликий цибуля-порей
2 жмені шпинату
50 мл оливкової олії
1 зубок часнику
1 гілочка розмарину
3 столові ложки йогурту
1 ч. л. меду
Перець, сіль, трохи лимонного соку
1. Розігріти духовку до конвекції 220 C. Потім, очистити картоплю і нарізати кубиками (близько 1 см х 1 см). Ріжемо часник і розмарин маленький.

2. Змішайте картопляні кубики в мисці з половиною оливкової олії, нарізаним часником, розмарином і приправте сіллю з перцем. Потім покладіть кубики картоплі на деко (бажано вирівняну пергаментним папером) і обсмажте в духовці 20-30 хвилин.

3. Тим часом доведіть воду до кипіння у великій каструлі і спаржу промийте в ній. Потім злегка ошпарите спаржу в холодній воді і наріжте шматки завдовжки близько 3 див.

4. Наріжте цибулю-порей на кільця і обсмажте за смаком. Перекладіть шпинат у велику салатницю. Дістаньте готові кубики картоплі з духовки і дайте трохи охолонути. Потім додайте цибулю-порей і спаржу до салату в мисці.

5. Змішайте йогурт з медом і приправте сіллю, перцем і лимоном. Тепер додайте все це до решти інгредієнтів і ретельно перемішайте. Готово!

Приємного апетиту!