Запіканка з капусти зі свинячим фаршем і рисом

Час приготування: 1 год 30 хв.

Я дуже люблю м’ясну запіканку з капусти з рисом. Часу на приготування вона займає мало, а на смак вона чудова. До того ж не дуже калорійна.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
капуста — 300 г
цибуля — одна велика цибулина
нежирний свинячий фарш — 200 г
(можна замінити на курячий)
яйце велике — 3 штуки
борошно вищого сорту — три столові ложки
сметана 20% жирності — один стакан
рис — 1/2 склянки
манка або панірувальні сухарі — дві столові ложки
панірувальні сухарі (дві столові ложки сир — 100 г
сіль — на смак
перець — трохи
рослинні масло — на свій розсуд

Як приготувати Запіканка з капусти зі свинячим фаршем і рисом

Щоб приготувати запіканку знадобиться свіжа капуста, свинячий фарш і рис. Можливо, свинячий фарш вас не влаштує, його можна замінити на курячий.

Покроковий рецепт

1

Спочатку потрібно нашаткувати дрібно капусту, цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками.

2

Після цього з’єднати капусту з цибулею, фаршем, рисом, сметаною, сіллю, борошном, яйцями, перцем, дуже ретельно всі інгредієнти перемішати, щоб вийшло рідке тісто.

3

Приготувати форму з високими бортиками, потім змастити її маслом і посипати дно форми манкою або панірувальними сухарями.

4

Далі, викласти приготоване рідке тісто з капустою і фаршем у форму.

5

Розігріти духовку заздалегідь і після цього поставити форму на півгодини 180 градусів. Необхідно стежити, щоб запіканка не підгоріла.

6

Коли пройде половина часу, дістати форму, рясно посипати тертим сиром і знову поставити її в духовку до моменту появи золотистої скоринки.

7

По закінченні вищевказаного часу дістати приготовану запіканку з капустою і фаршем з духовки, розрізати її на рівномірні шматочки і в гарячому вигляді подавати до столу.

Дивіться також:  Рис з овочами і куркою