Збірна солянка з ковбасою

Не відмовте собі в задоволенні приготування і проби цієї страви, і Ваші відчуття після цього будуть на високому рівні.

Інгредієнти

Свинина — 250 гр.
Картопля — 4 шт.
Колбсаса копчена — 200 гр.
Сосиски — 5 шт.
Маслини — 100 гр.
Огірки солоні — 150 гр.
Цибуля — 1 шт.
Томатна паста — 1 ст. л.
Масло рослинне — 10 мл
Лимон — 1 шт.
Сіль — 4 щіпки
Вода — 2 л

Як приготувати Збірна солянка з ковбасою

Сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі рецепт збірної м’ясної солянки з картоплею та ковбасою. Це такий суп, який любить все і побільше. Але поспішаємо Вас запевнити, що дане блюдо готується легко, весело і швидко.

Покроковий рецепт

Щоб приготувати смачну і наваристу солянку з ковбасою, для початку слід підібрати м’ясо. Воно може бути на кісточці — напевно, найкращий варіант. Взяти свинину на кістки (250 гр.), ретельно помити. Покласти м’ясні кістки в каструлю об’ємом не менше трьох літрів. Залити 2 літра чистої фільтрованої водою, посолити і поставити на вогонь трохи нижче середнього. Варити до готовності не менше 40 хвилин.

Поки бульйон вариться, можна приступити до приготування інших інгредієнтів. Взяти 4 середніх картоплини, їх помити, почистити і порізати на кубики. Коли м’ясо буде в змозі напівготовності, додати до нього картоплю.

Тим часом взяти 4-5 сосисок (можна замінити вареною ковбасою) і 200 гр. копченої ковбаси. Сосиски нарізати на нетовсті кільця, ковбасу соломкою.

Взяти 150 гр. солоних огірків і 100 гр. маслин. Огірки нарізати соломкою або кубиками. Якщо маслини без кісточки, їх бажано нарізати навпіл. Якщо ж з кісточкою, то ця процедура ускладниться, і тоді їх можна нарізати довільно.

Дивіться також:  Фарш з баклажанами на сковороді (по-японськи)

Взяти одну велику цибулину, почистити, помити, нарізати кубиками і викласти обсмажуватися на заздалегідь розігріту і змащену олією сковороду. Пасерувати хвилин 5 до прозорості на малому вогні.

До смаженій цибулі додати 1 ст. ложку томатної пасти і обсмажити ще 2 хвилини. Тієї часом у каструлю викласти всі інші інгредієнти.

Завершальним етапом буде заправка готового супу — для цього в нього додати цибулеву засмажку. Варити солянку ще пару хвилин до готовності картоплі. Готового блюда дати настоятися під закритою кришкою протягом 2-10 хвилин. Подавати гарячим, прикрасивши скибочкою свіжого лимона і за бажанням сметаною. Приємного апетиту!