.
Інгредієнти
Курячий білок – 4 шт. | |
Цукор – 200 г | |
Лимонний сік – 5-6 крапель | |
Фісташки – приблизно 50 г |
.
Покроковий рецепт
Фісташки дрібно порізати. (Краще, попередньо, фісташки очистити від лушпиння, так як вона гірчить). Як швидко почистити фісташки?
Білки збити в піну. Додати цукор, кілька крапель лимонного соку. Знову збити вже в міцну піну (до піків). На збивання 1 білка у мене йде приблизно 3-4 хвилини, відповідно, 4 білка я збивала хвилин 15 хвилин (у середньому). Додати ванілін.
У збиті білки додати фісташки і акуратно, щоб білки не осіли, перемішати. Перекласти білкове тісто в пакет або кондитерський мішок (зрізати куточок, якщо ви використовуєте кульок) і відсадити. Сушити безе в духовці при температурі 80-100 З близько 1-1,5 годин (залежно від розміру).
Безе в розрізі. Дуже смачне!
Приємного апетиту!