Десертний лимонний крем, запечений з інжиром і шавлією

Десертний лимонний крем, запечений з інжиром і шавлією – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Десертний лимонний крем з інжиром і шавлією

Інгредієнти

свіже листя шавлії – десять листя
яйця – п’ять штук
свіжий інжир м’який – 4 штуки
жирні вершки – 120 мл
цукор – 80 г
великі лимони – 2 штуки

Як приготувати Десертний лимонний крем, запечений з інжиром і шавлією

Прекрасний лимонний крем, запечена в духовці з інжиром і шавлією можна подавати в якості святкового десерту.

Покроковий рецепт

Акуратно зняти цедру з промитих лимонів за допомогою терки з самими дрібними отворами, потім з очищених фруктів віджати сік, процідити його через ситечко.

Підготувати невелику товстостінну каструлю, викласти в неї промиті свіжі листя шавлії, потім насипати терту цедру, додати достатню кількість жирних вершків. Поставити каструльку на тихий вогонь, після цього прогрівати вищеназвані компоненти при постійному помішуванні.

Довести ароматну вершкову суміш до тихого кипіння, потім каструльку прибрати з плити, накрити кришкою і прибрати в бік хвилин на двадцять.

В окремій ємності збити з тростинним цукром-піском курячі яйця до появи пишної білої піни, потім влити в яєчну масу проціджений сік, добре перемішати.

Процідити ароматну вершкову суміш, перелити її в ємність зі збитими яйцями, ретельно перемішати дерев’яною лопаткою, після цього підготувати порційні формочки з вогнетривкого матеріалу. Викласти у них рівними порціями приготований лимонний крем з шавлією, відправити їх хвилин на двадцять в духовку. Нарізати невеликими шматочками м’який інжир, викласти його на лимонний крем, потім відправити десерт в духовку і запікати двадцять хвилин.

Як тільки десертний лимонний крем з інжиром і шавлією буде готовий, остудити його, потім відправити в холодильник.