Дитяча заварна паска

Дитяча заварна паска – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дитяча заварна паска – смачне ласощі на свято!

Інгредієнти

Сир – 200 г
Вершкове масло – 50 г
Цукор – 100 г (або за смаком)
Сметана – 100 г
Яйця курячі – 1 шт.

Як приготувати Дитяча заварна паска

Сирна паска буває двох видів: заварна (гретая) і сира. Вони однаково смачні, проте сиру великдень швидше зробити. Заварную робити довше, але вона і довше зберігатися в холодильнику (приблизно близько 1 тижня).

Звичайно, найголовніше, вибрати хороший якісний сир для паски. Він повинен бути свіжий (не більше 3-х днів з дати, зазначеної на упаковці), сухий та однорідної структури. У будь-якому випадку, який би сир ви не купили, великдень краще покласти під гніт, щоб видалити зайву вологу. Якщо ви готуєте для дитини, і він не любить коли трапляються крупинки в сирі, перед приготуванням паски сир перетріть через сито. Можна це зробити кілька разів. Сметану краще беріть перевірену, жирну, щоб вона не була рідкою і не зіпсувала всю пасху. Якщо у малюка немає алергії, можна додати трохи ваніліну і будь-яких ягід.

Деякі поради при приготуванні сирної паски:
– Щоб паска легко виймалася з пасочніци, форма продукту залишилася колишньою і не втратила вигляд, пасочницу перед заповненням необхідно вистилати марлею. Марля при цьому повинна побут трохи волога.
– Великдень слід тримати в холоді під гнітом не менше 12 годин.
– Якщо ви будете класти у великдень ягоди або родзинки, гарненько промийте їх і перед тим як використовувати обсушіть на паперовому рушнику.

Покроковий рецепт