Домашній кефір

Домашній кефір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Молоко – 1 літр
Кефір – 2-3 столові ложки (або закваска лакто – біфідобактерії або у вигляді порошку або рідини) – 2 столові ложки

Як приготувати Домашній кефір

Що говорити про користь кефіру? По-моєму всі знають, що цей кисломолочний напій надає сприятливу дію на мікрофлору кишечника і обмін речовин в цілому. Користь кефіру для людини безперечна. Кефір перешкоджає розвитку патогенної флори в кишечнику, має заспокійливу, імуностимулюючу і легку сечогінну дію.

Кефір підрозділяють на одноденний, дводенний та в триденний. Класифікується він так, тому що кожен день в ньому змінюється кислотність, ступінь накопичення вуглекислоти і ступінь набухання білків. Для дієти, моїй дитині підходить саме одноденний кефір. Я часто не можу знайти одноденний кефір. Зазвичай попадається вже вчорашній або більш старою датою. А бігати по всіх магазинах або спеціально на ринок у пошуках свіжого кефіру немає ні часу, ні бажання. Тому сьогодні разом з вами спробуємо приготувати кефір у домашніх умовах. Може рецепт кефіру комусь теж стане в нагоді.

Для приготування домашнього кефіру вам знадобиться молоко і магазинний кефір (на упаковці вашого кефіру обов’язково повинно бути зазначено, що до складу входить закваска на кефірних грибках). Готуючи з такого кефіру, ви отримаєте смачний кефір, приготований в домашніх умовах. Якщо магазинний кефір приготований на бактеріальному концентраті або з додаванням закваски на культурах молочно-кислих бактерій, не беріть такий, він не дуже хороший в якості закваски. Замість кефірної закваски можна використовувати лакто – та/або біфідобактерії вигляді рідини або порошків, які продаються в аптеках.

Крім молока і кефірної закваски вам знадобиться каструля, скляна банка, кришка для банки, бавовняна тканина, лопатка (бажано дерев’яна).

Покроковий рецепт