Смачний і легкий домашній десерт
Інгредієнти
йогурт питний – 750 мл | |
желатин – 30 грам | |
вода питна – 300 мл | |
курага – кілька штук |
Вітаю всіх читачів цього рецепта.
У моїй родині дуже люблять всі види желе, і часто просять мене його готувати. З пакетики желе не визнається, і просто викидається.
Я нічого мудрованого не вигадую і завжди готую смачне, але дуже просте желе.
Покроковий рецепт
У склянці з водою розвести желатин і залишити постояти хвилин 30-40.
Коли желатин набубнявіє, на плиті розчинити його до рідкого стану, але обов’язково стежити, щоб він не закипів. Потім злегка остудити і акуратно влити тоненькою цівкою в йогурт, постійно швидко помішуючи, щоб йогурт не згорнувся.
Після чого можна розлити масу по формах і відправити їх в холодильник хоча б на годину. Але схоплюється все дуже швидко і цей рецепт неможливо зіпсувати.
Ось і все, желе практично готове. За бажанням я завжди додаю різні фрукти або сухофрукти.
Також можна додавати горіхи. Сьогодні у мене з добавок була курага. Перед тим, як додавати фрукти в желе, потрібно дати йому злегка схопитися, інакше вони потонуть і краси просто не буде видно.
Всім приємного апетиту!