Заварні тістечка, з смачним ніжним кремовим наповненням, дуже підходять до будь-якого святкового або повсякденного чаювання і є прекрасним прикраса столу.

Інгредієнти
| для тіста: |
| масло вершкове — 100 гр. |
| вода — 1 стакан |
| сіль — щіпка |
| яйця — 5 шт. |
| борошно — 1 склянка (160-170 гр.) |
| для крему: |
| яйце — 1 шт. |
| цукор — 100 гр. |
| борошно — 2 ст. л. |
| молоко — 1 стакан |
| масло вершкове — 150 гр. |
| ванільний цукор — 1 пакетик (8 гр.) |
Як приготувати Еклери з заварним кремом
Еклери — це дуже смачні, довгасті тістечка, які прийшли до нас з далекої французької кухні, з смачним кремовим наповненням. Для їх приготування використовують заварне тісто і, як правило, заварний крем. Що стосується наповнення, то їх можна урізноманітнити і будь-яким іншим кремом на Ваш вибір, я ж сьогодні приготую еклери в класичному виконанні з заварним кремом.
Покроковий рецепт


Для початку приготуємо заварне тісто. Для цього в сотейник наливаємо 1 склянку води і додаємо 100 грам вершкового масла і щіпку солі. Чекаємо, поки масло повністю розчиниться, а рідина почне закипати. Далі додаємо 1 склянку борошна (160-170 грам), і починаємо добре замішувати ложкою тісто.


Заважаємо приблизно одну хвилину і знімаємо тісто з плити. Повинна вийти досить пружна маса. В остигле тісто по одному починаємо вводити яйця і перемішувати. Потрібно вести 5 яєць. Консистенція тіста повинна стати набагато м’якше, але все ж тримати форму.



Далі застеляємо деко пергаментом і починаємо відсаджувати тістечка. Для зручності помістіть тісто в кондитерський мішок (можна і просто накладати ложкою), і видавлюйте довгими смужками. Ставимо еклери в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин. Ні в якому разі не відкривайте духовку під час випікання, інакше вони впадуть.


Тепер приготуємо заварний крем. У сотейник налийте 1 склянку молока і доведіть до кипіння. Окремо в мисці змішайте 1 яйце, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.


В яєчно — цукрову суміш, тонкою цівкою влийте гаряче молоко, постійно помішуючи віночком. Поставте крем на повільний вогонь і заважайте до загустіння, але не доводьте до кипіння, інакше крем згорнеться. Далі помістіть його в холодне місце до повного охолодження.



Окремо в мисці збийте 150 гам розм’якшеного вершкового масла з пакетиком ванільного цукру, поступово додаючи в нього наш заварний крем.



Наповніть еклери кремом. Для прикраси зверху можна використовувати шоколадну глазур і цукрову пудру. Наш десерт готовий. Приємного чаювання.