Гарнір – рис зі шпинатом і сиром

Гарнір – рис зі шпинатом і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просто відварити рис – це вже класичний гарнір. Але його можна зробити набагато смачніше, приготувавши зі шпинатом.

Інгредієнти

рис – 1 склянка
овочевий бульйон – два склянки
цибуля ріпчаста цибулина
часник – кілька зубчиків
олія оливкова – для смаження
шпинат – близько 300 г
перець з сіллю – за смаком
вершки жирні – 1 / 2 чашки
сир моцарелла – 1/2 чашки

Як приготувати Гарнір – рис зі шпинатом і сиром

Варений рис зі шпинатом, прекрасне блюдо, особливо якщо ви не любите “порожній” рис. Сир, в принципі, можна додавати будь.

Покроковий рецепт

1. Часник з цибулею очищають, дрібно шаткують, тушкують на оливковій олії п’ять-вісім хвилин.

2. Рис промивають, додають в сковорідку до овочів, вливають гарячий бульйон, солять і перчать. Разом готують 15 хвилин на слабкому вогні (при необхідності можна підливати воду). Наприкінці варіння наливають вершки і варять ще 5 хвилин.

3. Беруть свіжий або заморожений шпинат, тушкують окремо з невеликою кількістю води. Потім зливають воду, шпинат крупно ріжуть, змішують з рисом і тушкують під закритою кришкою десять хвилин.

4. Потім додають сир моцарелла, порізаний шматочками, і помішуючи і нагрівають рисову кашу зі шпинатом (сир повинен «розійтися»)

5. Страву подають до столу. Приємного апетиту!