Грибні оладки ідеально підходять для дієтичного або вегетаріанського харчування.

Інгредієнти
| Гриби — 300гр печериці або гливи | |
| Цибуля ріпчаста — 1шт | |
| Часник — 1.3 зубчики | |
| Сіль — за смаком | |
| Борошно — 50-70 гр | |
| Яйця — 1шт | |
| Масло рослинне — 10мл | |
| Зелень — 1 пучок |
Один раз приготувавши грибні оладки, ви будете повертатися до неї знову і знову. Рецепт дуже простий, інгредієнти доступні в кожному супермаркеті, а смак незвичайний, смачний і пікантний.
Їх із задоволенням їдять і дорослі і діти, і не дивлячись на те, що гриби досить важкий продукт для шлунка, це блюдо можна використовувати в якості сніданків або перекусів.
Покроковий рецепт

Гриби дрібно порізати, цибулю нашаткувати кубиками, часник видавити через часникодавку.

На сковороду налити рослинне масло, добре розігріти, обсмажити у ньому цибулю.

Додати часник, зелень, сіль, потім гриби. Ретельно перемішуючи вміст сковороди трохи прижарить всі інгредієнти.

Сковороду накрити кришкою, зробити маленький вогонь і тушкуйте так, щоб гриби пустили сік.
Кришку зняти і готувати до тих пір, поки вся рідина не випарується, постійно помішуючи, щоб гриби не пригоріли.

Вміст перекласти в миску, остудити, додати яйце і борошно перемішати. Вийде тісто з грибами.
Грибні оладки смажити на оливковій олії на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Подавати до столу зі сметаною, притрусивши січеною зеленню.
При подачі до столу грибні оладки потрібно приправити сметаною або білим соусом.