Хліб з білої муки

Хліб з білої муки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хліб з білої муки вищого сорту, простий у приготуванні. Подробиці приготування тіста нижче…

Інгредієнти

Борошно біла (вищого сорту) – 1 кг
Дріжджі – 6 гр
Вода – 1/2 л
Сіль – 1 ст. л
Цукор – 1 ст. л
Масло рослинне – 1 ст. л

Як приготувати Хліб з білої муки

Без хліба не обходиться жодна трапеза. Хліб та вода – здорова їжа. Перший хліб в історії людини був рідким, так і зараз є такий варіант в різних країнах. Він називається буза (боза). У магазинах представлена велика різноманітність хліба, але іноді хочеться домашнього хліба тільки, що з запалі з жару з ароматним запахом.

Покроковий рецепт

Як приготувати тісто для хліба?
Висипаємо в миску 500 гр. борошна, цукор, сіль, масло.

Для хліба я використовую пресовані дріжджі, але можна і сухі. Заливаємо дріжджі теплою водою (не гарячою!), розмішуємо. Додаємо в миску з усіма інгредієнтами. Все добре перемішуємо.

Поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години на расстойку.

Коли тісто підніметься, його потрібно обім’яти і поставити ще 1,5 години на расстойку.

Змастити лист рослинним маслом. Тісто обім’яти. Надати тесту видовжену форму (за бажанням круглу). Дати постояти ще 30 хвилин. Хліб зверху змастити рослинним маслом. Випікати 30 хвилин при температурі 140 про С.

Після випікання дати хлібу охолоне.