До качки можна додавати різні спеції, часник.
Інгредієнти
качка – 1кг. маленька | |
Гречана крупа – 100 гр. | |
гриби – 300 гр. | |
цибуля – 1шт. | |
сіль, перець – за смаком | |
рослинна олія – 2 ст. л. |
Швидке приготування качки в духовці, за рахунок рукава. Страву подавати на вечерю, можна, звичайно, і на обід.
Покроковий рецепт
Для фаршированої качки нам знадобляться ось такі продукти.
Качку добре промиваємо, зі всіх сторін, особливо всередині. Натираємо сіллю і перцем зовні, так і всередині. Качку відкладаємо.
Переходимо до начинки. В першу чергу, відваримо гречану кашу. Гречку обов’язково промиваємо, і чисту кладемо в каструлю, заливаємо воду( 1:2) Солимо. Варимо до готовності, що б води не залишилося. Гречка готова.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками, і гриби теж ріжемо дрібно, трохи крупніше лука.
Розігріваємо сковороду виливаємо рослинне масло. Першим кладемо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору. Коли цибуля змінив забарвлення, в сковороду кладемо порізані гриби, солимо і перчимо за смаком. Накриваємо кришкою. Гриби повинні пустити сік. І тушкуємо 10-15 хвилин, поки сік не випарується.
Гречку і цибулю з грибами, перемішуємо разом.
Фаршируємо качку, нашої начинкою. Качку можна не зашивати, якщо начинка у вас не вивалюється, тому що її багато. А якщо начинки багато,тоді краще зашити, так буде зручніше.
Качку кладемо в рукав.
І запікаємо качку два з половиною години. При температурі 190-200 градусів. Приємного апетиту.